پروژه های داربست و تاثیر آن در ساختمان سازی

کاربرد داربست فلزی همانطور که از نامش پیداست ساختاری از فلز است. این داربست ها به محل استفاده آنها بستگی دارد.

در پروژه های داربست، داربست ها به دو نوع داربست فلزی بلند و داربست فلزی کوتاه تقسیم می شود. به این معنی که برخی از آنها برای ساختمان های بلند و برخی دیگر برای ساختمان های کوتاه تر استفاده می شوند.

داربست لوله ای از دهه 1950  رایج شده و دارای استاندارد صنعتی می باشند. سبک وزن بوده و هیچ خطری ندارند. بدون مهره و پیچ، داربست را می توان به سرعت و به راحتی مونتاژ کرد.

موارد استفاده داربست

فلزات مورد استفاده برای لوله داربستی معمولا فولاد یا آلومینیوم هستند. داربست فلزی محکم و بادوام است, همچنین دارای مقداری استحکام کششی برای جلوگیری از شکستگی است.

فولاد می تواند بارهای بسیار سنگین را تحمل کند و کارگران می توانند از آن برای حمل ابزار و تجهیزات سنگین استفاده کنند. برای سازه های بلند، فولاد ضروری است زیرا وزن داربست به خودی خود نیازمند استحکام ساختاری است که فقط فولاد می تواند آن را تامین کند.

با استفاده از داربست فلزی، تیم متخصص نصب داربست می توانند با خیال راحت به مکان های دور دست در ارتفاع برسند. به لطف استفاده از سفت کننده های متقاطع، می توان ساختارهای بسیار پایدار ایجاد کرد.

داربست دسترسی کارگران به کارگاه های بلند و ارتفاع را تسهیل می کند و در ساخت و ساز، تعمیر و نوسازی استفاده می شود و شکل آن بسته به نوع کار متفاوت است.

داربست های فلزی رایج ترین نوع نصب شده از داربست هستند و در بسیاری از ساختمان ها دیده می شوند و استفاده از آن بسیار ساده، تمیز، ایمن و ارزان است. در مواردی که کار در  ارتفاع بالا یا حمل و نقل مصالح سنگین مشکل می باشد استفاده از داربست که دارای چندین مدل می باشد  استفاده می شود.

در ارتفاع بالا زمانی که دسترسی به تجهیزات محدود است و استفاده از نردبان و زیرپایی ها مقدور نمی باشد از نصب داربست استفاده می شود.

برای بالا و پایین بردن مصالح استفاده از قرقره داربستی بسیار رایج می باشد و به جای استفاده از پایه ثابت و متحرک از قرقره های متحرک استفاده می شود و انتخاب خوبی برای کار بر روی سازه است که در مواقعی که کارگران روی داربست هستند از این قرقره ها استفاده می شوند. .

 مزیت داربست فلزی این است که می توان آن را در پایان کار جدا کرد و به ساختمان بعدی که در آن داربست نیاز است منتقل کرد و دارای توجیح اقتصادی در قیمت داربست چه به جهت خرید و هم اجاره دارد.

 

موارد استفاده داربست معلق در پروژه های داربست

داربست های معلق نوعی از داربست ها  هستند که بر روی دیوارهای ساختمان قرار می گیرند و در مکان هایی که بلندکردن داربست از روی زمین غیرممکن است استفاده می شود. این نوع داربست ها به صورت سکو از سطح ساختمان بیرون زده و به همین دلیل داربست معلق یا سکوی حاصله نامیده می شوند.

موارد استفاده داربست چکشی در پروژه های داربست

داربست چکشی یا ستاره ها از پایه های عمودی با حلقه های قسمت چهار طرفه و موانع  افقی ساخته شده و هر دو عنصر این داربست از 5 متریال لوله دار داربست نیمه سنگین ساخته شده است. طبیعتاً کاربرد این داربست ها مشابه داربست های مثلثی است، باکس های مستطیلی ساده و سریع و به هم پیوسته، که فضای موجود در ارتفاعات مختلف را از طریق شبکه ای پوشش می دهند 

محدودیت فاصله استاندارد بین پایه های داربست  موجب بیشترین استفاده  از داربست چکشی می باشد. استفاده از داربست چکشی  در مواردی که نیاز به داربست سریع است مفید است. البته این نوع داربست نباید بیش از سه ردیف داشته باشد. ضمناً ارتفاع داربست از سطح زمین یا زمینی که داربست روی آن قرار می گیرد نباید بیش از 5/4 متر باشد. در این داربست باید پایه ها کاملا محکم و تکیه گاه شوند. به علاوه برای بالا و پایین رفتن از نردبان استفاده می شود.

موارد استفاده داربست مثلثی

داربستهای مثلثی (امگا) از دو قاب مثلثی با مقاطع مختلف لوله های عمودی و مورب ساخته شده اند که نصب این قفسه ها بسیار آسان و مونتاژ آن بسیار آسان است، بنابراین برای مونتاژ نیازی به تلاش خاصی نیست. این پایه دارای ظرفیت باربری بسیار بالایی بوده و مانند سایر انواع داربست با بست داربست، پیچ رزوه دار با مهره گرافیتی کروی در قسمت فوقانی قابل نصب می باشد.

قاب های استاندارد این نوع استند به ارتفاع 50، 75 و 100 سانتی متر و روکش عرضی 120 سانتی متر می باشد. فاصله بین ستون های داربست بستگی به نیروهای وارده دارد و در ساختمان های معمولی که فشار بتن زیادی وجود ندارد، جعبه های داربست را می توان در فاصله حداکثر 120 سانتی متری از دو طرف قرار داد و این فاصله می تواند بیشتر باشد. 

منابع : داربست بازار , turboscaffolding